اقامتگاه بوم کلبه کوهسار در روستای پرشکفت شهرستان شیراز از توابع استان فارس واقع شده است. روستای پرشکفت در دامنه کوه بیل و از آب و هوای لطیف کوهستانی برخوردار است. برای ساخت خانههای محلی این روستا از مصاح سنگ و چوب استفاده شده است و هیچ نوع ملاتی برای ساخت خانههای روستایی بکار برده نشده بلکه سنگها به روش خشکه چین با دقت و ظرافت خاصی روی هم قرار گرفتهاند که همه اینها نشان دهنده فرهنگ و سنت کهن این روستا میباشد.
اقامتگاه بوم کلبه کوهسار در زمینی به مساحت 1500 متر مربع و زیر بنای 200 متر مربع در محیطی سرسبز با درختان انگور، سیب، به و انگور مکانی دلنشین برای رهایی از زندگی شهری و آشتی با طبیعت و زندگی روستایی است. این اقامتگاه 3 اتاق اقامتی با معماری سنتی دارد که میتواند پذیرای 20 گردشگر طبیعت دوست باشد. در این اقامتگاه از مسافران با غذاهای سنتی لذیذ به همراه نان گرم محلی پذیرایی میشود. در حیاط اقامتگاه علاوه بر درختان، باغچهایی برای کاشت گوجه، بادمجان و انواع سبزیجات بصورت ارگانیک در نظر گرفته شده است تا طعم غذاهای محلی با استفاده از مواد اولیه ارگانیک دو چندان شود. اقامتگاه دارای 2 حمام و سرویس بهداشتی ایرانی-فرنگی میباشد.
روستای پرشکفت از توابع شهر خان زنیان واقع در شهرستان شیراز می باشد. معماری این روستا از مصالح موجود در منطقه مثل سنگ و درخت استفاده شده است. با استفاده از تیشه سنگ کوهها را شکافتند و تیکه سنگ هارو به شکل مناسب برای استفاده در ساخت خانه روستایی تراشیدند و بدون بکارگیری از ملاتی، سنگها را هنرمندانه روی هم قرار دادند که به این روش اصطلاحا خشکه چین گفته میشود. سقف خانه و پنجرهها را با چوب و تخته درختان روییده در روستا استحکام بخشیدند و دیوارهای داخلی خانه را با کاه گِل تزیین کردهاند.
این خانه ها در طول سال ها با وجود بارش های سنگین برف و باران در منطقه هیچ گاه دچار مشکل نشده اند که این نوع خاص معماری و استحکام، مورد توجه بسیاری از گردشگران خارجی و داخلی قرار گرفته است. روستای پرشکفت دارای پوشش جنگلی از درختان بنه، افرا، کیالک، زرشک، کیکم، بادام، آلو بخارای و ..... می باشد که کیفیت زرشک کوهی این منطقه زبان زد است.
اقامتگاه بوم کلبه کوهسار در بافت روستایی روستای پرشکفت واقع شده که در ابتدای ورودتان به روستا، بر روی تپه، اقامتگاه کوهسار را خواهید دید که بدلیل قرار گرفتن بر روی تپه، ویو بینظیری به دره و کوههای پیرامونی خود دارد.اقامتگاه بوم کلبه کوهسار یکی از اولین اقامتگاه بوم گردی منطقه میباشد که موفق به اخذ مجوز بوم گردی از سازمان میراث فرنگی، صنایع دستی و گردشگری شده است. اقامتگاه دارای 3 واحد اقامتی با ظرفیت 20 نفر در یک ساختمان واحد میباشد. در حیاط خانه علاوه بر درختان میوه و باغچه صیفیجات، محلی برای نگهداری مرغ و گوسفند در نظر گرفته شده است که از محصولات آن برای پخت غذای لذیذ محلی استفاده میشود.
روستای پرشکفت بر ارتفاعات کوه بیل از رشته کوههای زاگرس قرار دارد که در فاصله 37 کیلومتری از شهر شیراز و 7 کیلومتری از شهر خان زنیان واقع شده است. روستا به دلیل قرار گرفتن در منطقه کوهستانی از زمستانی سرد، بهار و تابستانی لطیف و خنک برخوردار است.
- پارکینگ: اقامتگاه دارای پارکینگ اختصاصی نمیباشد و شما میتوانید وسیله نقلیه خود را در کوچههای امن روستا پارک کنید.
- تلویزیون: در اقامتگاه تلویزیون وجود دارد.
- آنتن دهی: به دلیل قرار گرفتن روستای پرشکفت در منطقه کوهستانی در بعضی از نقاط اپراتورهای موبایل دارای نوسان در آنتن دهی میباشند.
- اینترنت: اینترنت همراه اپراتورهای موبایل هم در این مکان با اختلالاتی مواجه هستند.
- سرمایش و گرمایش: گرمایش این خانه روستایی توسط بخاری هیزمی تامین میشود و حتی در فصل گرم سال به علت کوهستانی بودن منطقه نیاز به سیستم سرمایشی احساس نمیشود.
- عصرانه: در اقامتگاه کوهسار با آش یا شیرینی محلی بصورت رایگان از شما پذیرایی میشود.
- کف خواب: استراحت شبانه در بوم کلبه بصورت کف خواب با لحاف و زیر انداز تمیز میباشد.
در این اقامتگاه از گردشگران با غذاهای سنتی و ارگانیک پذیرایی میشود و میتوانید وعدههای غذایی را با نان گرم تنوری به اسم نان تیر میل نمایید. تجربه غذاهای لذیذ محلی و آتیشی در اقامتگاه کوهسار لحظات ناب و بیاد ماندنی را برای شما رقم میزند.
سبد بافی یکی از صنایع دستی محلی این روستا میباشد که با چوب درختان بادام کوهی بافته میشود. از سوغات خوراکی که میتوانید به همراه ببرید میتوان به زرشک کوهی و آلو بخارای اشاره کرد.
در این اقامتگاه از گردشگران با غذاهای سنتی و ارگانیک پذیرایی میشود و میتوانید وعدههای غذایی را با نان گرم تنوری به اسم نان تیر میل نمایید. تجربه غذاهای لذیذ محلی در اقامتگاه کوهسار از بیادماندنیترین لحظات ناب را برای شما رقم میزند.
سبد بافی یکی از صنایع دستی محلی این روستا میباشد که با چوب درختان بادام کوهی بافته میشود.
در صورت اقامت در بوم کلبه کوهسار، طبیعتگردی و کوهنوردی در فضای بکر پرشکفت به همراه بلد محلی بصورت رایگان انجام میپذیرد.
یکی از جاذبههای بینظیر روستای پرشکفت که همه ساله گردشگران زیادی را به این منطقه کوهستانی فرا میخواند وجود لالههای واژگون میباشد. یکی دیگر از نامهای این گل زیبا اشک مریم میباشد که در اواخر فروردین، لالههای زیبای واژگون میرویند و یکی از جاذبههای طبیعی اقامتگاه بوم کلبه کوهسار به شمار میآید.
آرامگاه حافظ یا خواجه شمس الدین محمد شیرازی متخلص به حافظ و ملقب به لسان الغیب یکی از پر بازدیدترین اماکن شیراز میباشد. این آرامگاه که به حافظیه نیز شهرت دارد هر ساله میزبان گردشگران زیادی از داخل و خارج ایران است. حافظیه مجموعهای ۲ هکتاری است که از دو بخش اصلی صحن جنوبی و شمالی تشکیل شده است. این دو بخش اصلی توسط تالاری ۵۶ متری که از ۲۰ ستون سنگی به ارتفاع ۵ متر تشکیل شده است از هم جدا شدهاند و آرامگاه حافظ شیرازی در صحن شمالی قرار دارد.
حافظیه از نظر نمادشناسی نمادی از دنیای ملکوت است و وجود ۸ درب ورود و خروج در این بخش و همچنین ۸ ستونی که گنبد مسی مقبرهی حافظ روی آن قرار گرفته را نمادی از ۸ درب بهشت میدانند. بر اساس نوشتههای تاریخی برای اولین بار ۶۵ سال پس از مرگ حافظ شیرازی، مقبرهای گنبدی شکل روی قبر او ایجاد میشود که در دوران صفویان و افشاریان این مقبره مورد مرمت قرار گرفته بود. اما در دوران زندیه، کریم خان زند روی قبر حافظ مقبرهای جدید میسازد و سنگ قبر مرمرین روی مزارش قرار میدهد که این سنگ مرمرین هنوز هم وجود دارد. شیوه معماری این تالار متأثر از معماری دورههای هخامنشیان و زندیان است. از اقامتگاه تا حافظیه 69 کیلومتر(1 ساعت و 39 دقیقه) فاصله میباشد.
در شمال غربی شهر شیراز یکی از زیباترین باغات شیراز و شاید ایران خودنمایی میکند و هر ساله بخاطر شکوه و عظمتش گردشگران خارجی و داخلی زیادی را مجذوب خود میکند. باغ زیبای ارم بیش از سه هکتار مساحت دارد و با درختان سرو، نخل، مرکبات و انواع درختها و بوتههای زینتی پوشیده شده است. سروناز معروف شیراز هم در همین باغ قرار دارد که به راحتی میتوانید آن را به خاطر ظاهر متفاوتش با درختان سرو دیگر تشخیص بدهید. البته این درخت شهرت جهانی دارد و تمام جهانگردانی که از این شهر بازدید کردهاند، در سفرنامه و خاطرات خود به تفصیل از زیبایی سروناز شیراز سخن گفته اند. اینکه این باغ در چه سالی بنا شده است تاریخ دقیقی بیان نشده ولی آنچه که محققان بر آن تاکید دارند این است که در دوره سلجوقیان این باغ پابرجا بوده است.
عمارت اصلی در بخش غربی، یکی از جالبترین قسمت باغ میباشد که معماری آن مشابه با معماری ساختمانهای اواسط دوره قاجاریه، در آن از هنر معماری و نقوش دوران زندیه و صفویه استفاده شده است و حتی نقوش کاشی های نمای عمارت نیز کاملا از تصاویر روی دیوارهای یکی از عمارات عهد صفویه تقلید شده اند.
عمارت اصلی در سه طبقه با تزئینات چشم نوازی به دست استاد حاجی محسن معمار شیرازی ساخته شده است. این عمارت به واسطه کاشی کاری، پنجرههای مشبک آهنی، ستونهای سنگی، درهای چوبی نفیس، منبت کاری، گچبری، نقاشیهای رنگ و روغن و معماری اصیل از شاهکارهای به جای مانده از هنر قاجاریه به شمار میآید. این باغ در سال 1390 در سی و پنجمین اجلاس یونسکو به عنوان یکی از 9 باغ ایرانی در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد. از اقامتگاه کوهسار تا باغ ارم 66 کیلومتر(1 ساعت و 23 دقیقه) فاصله میباشد.
ارگ کریم خان در یک محوطه با مساحت 12800 مترمربع و زیر بنای 4000 متر مربعی در مرکز شهر شیراز قرار گرفته است. . این ارگ در دوره سلطنت سلسله زندیه بین سالهای 1144 و 1145 هجری شمسی ساخته شدهاست و پس از اینکه کریم خان زند شیراز را به عنوان پایتخت خود و این مکان را بهعنوان مکان زندگی خود انتخاب کرد، به ارگ کریم خانی معروف شد و بهترین معماران زمان خود را جهت ساخت آن بکار گرفت. این ارگ در دوره قاجاریه بهعنوان محل زندگی فرمانداران محلی و در زمان سلطنت سلسله پهلوی بعنوان زندان استفاده شد که آسیبهایی به آن وارد شدهاست. در سال ۱۳۵۰ این ارگ به اداره فرهنگ و هنر دولت پهلوی واگذار شد.
ارگ دارای 4 دیوار بسیار بلند 12 متری است که با 4 برج آجری دایره ای شکل با ارتفاع 14 متر و با زاویه ی 90 درجه به هم متصل شده اند. عمده ی مصالح به کار رفته در این بنا از سنگ و گچ است. تمامی دیوارهای 12 متری اطراف، دارای ضخامت 3 متری در پایین و 2.8 متری در قسمت های بالایی هستند. طراحی این بنا در واقع هم مسکونی و هم نظامی است. ارگ کریم خان در سال 1351 توسط وزارت فرهنگ و هنر حکومت وقت با شماره 918 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد. از اقامتگاه تا ارگ کریم خانی 59 کیلومتر(1 ساعت و 19 دقیقه) فاصله میباشد.
همانطور که گفته شد اقامتگاه بوم گردی بوم کلبه کوهسار در شهر خان زنیان و روستای پرشکفت قرار دارد که مسیر از کمربندی خان زنیان تا روستای پرشکفت بصورت جاده خاکی به طول 7 کیلومتر میباشد. که می توان با انواع ماشین این مسیر خاکی را پیمود. در صورت نیاز می توان با هماهنگی قبلی با مسئول اقامتگاه ماشینی جهت ترانسفر مسافر از ابتدای جاده خاکی تا اقامتگاه تهیه کرد.
از شهر تهران تا اقامتگاه 977 کیلومتر(10 ساعت و 47 دقیقه) راه میباشد که در مسیر از شهرهای قم، کاشان، اصفهان، شهرضا، ایزدخواست، صفاشهر، مرودشت و شیراز گذر میکنید. از شهر اصفهان تا اقامتگاه 541 کیلومتر(6 ساعت و 25 دقیقه مسافت میباشد که در مسیر از شهرهای شهرضا، ایزدخواست، صفاشهر، مرودشت و شیراز گذر میکنید. از شهر کرمان تا اقامتگاه کوهسار 624 کیلومتر(7 ساعت و 10 دقیقه) راه میباشد که در مسیر از شهرهای بردسیر، سیرجان، استهبان و شیراز گذر میکنید.
نزدیکترین پایانه مسافرتی به اقامتگاه، ترمینال کارندیش شهر شیراز میباشد که 56 کیلومتر(1 ساعت و 13 دقیقه) فاصله دارد.
نزدیکترین فرودگاه هواپیما به اقامتگاه، فرودگاه شهید دستغیب شیراز میباشد که 63 کیلومتر(1 ساعت و 23) با اقامتگاه کوهسار فاصله دارد.
نزدیکترین ایستگاه قطار به اقامتگاه، ایستگاه قطار شیراز میباشد که 54 کیلومتر(1 ساعت و 19) با اقامتگاه فاصله دارد.
به ازای اتاق
900000
تومان
به ازای اتاق
1765000
تومان
به ازای اتاق
1200000
تومان
به ازای کلبه
2100000
تومان
به ازای اتاق
1500000
تومان
به ازای اتاق
2200000
تومان
به ازای اتاق
2250000
تومان
به ازای اتاق
1600000
تومان
1550000
تومان
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی