چهارشنبه 11 تیر  
×   خانه   همه مطالب   ویدئو   اقامتگاه های بوم گردی
بستن
مطلب مورد نظر خود را بر اساس استان از روی نقشه انتخاب کنید.
نام استان:  مازندران

گیاه سورنجان

گیاه سورنجان

گیاه سورنجان


نویسنده: هاجر محمدنیا
19 اردیبهشت 1399

سورنجان (Colchicum macrophyllum) که از خانواده گل حسرت( Colochicaceae) می‌باشد که  از قسمت ساقه‌های زیرزمینی( ریزوم) به عنوان اندام دارویی استفاده می شود. این گیاه دارویی دارای مزاج گرم و خشک و سفید آن از نظر حرارت معتدل است و برای درمان نقرس مورد استفاده قرار می گیرد.

ترکیبات شیمیایی سورنجان شامل موسیلاژ، آمیدون، قند،تانن، به مقدار کم کلشی سین، دمه کولسین، کولشی سئین و اسید گالیک می باشد. خواص درمانی دیگر سورنجان می‌توان به دمه کولسین دارای اثرات ضد سرطانیAntineoplastic اشاره کرد.

برای بهره گیری از خواص درمانی سورنجان می توان یک قاشق چای خوری سر خالی از گیاه را به مدت ۴۰ دقیقه در یک قوری چینی دم کرده، بعد از غذا میل کنید. این مقدار را به تدریج تا بروز نخستین عارضه دستگاه هضم افزایش دهید تا به حداکثر ۲ گرم در روز برسد. سپس به تناسب انرژی که ظاهر می شود مصرف را تجدید و یا به تدریج کم کنید، به طوری که پس از ۴ روز، مقدار مصرف دارو به نصف مقدار اولیه تقلیل یابد.

زنان باردار و شیرده و بیماران با نارسایی‌های کلیوی از استفاده از این گیاه دارویی منع شدند و عوارض جانبی آن می توان به ناراحتی گوارشی اشاره کرد. برای استفاده از این گیاه دارویی ملاحظاتی در نظر گرفته شده که در ناراحتی کلیه باید با احتیاط مصرف شود.

 


منبع: ایران بوم گردی

دسته ها: مجله ایران بوم گردی طب سنتی گیاهان دارویی

ارسال دیدگاه



دیدگاه کاربران

نظری ثبت نشده است.

پربازدید ترین مطالب

تگ